Ewa Karpęcka

Ewa Karpęcka – magister dietetyki o spec. dietetyka kliniczna.

Ukończyłam studia inżynierskie i magisterskie na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka o specjalności Dietetyka i Żywienie Człowieka. Następnie obrałam specjalizację Żywienie Kliniczne, kontynuując edukację na studiach magisterskich w Katowicach na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej.

Z chęcią jeżdżę na konferencje i szkolenia związane z dietetyką. Ze względu na zainteresowanie sportem pasjonuje mnie przede wszystkim dietetyka sportowa. Dlatego też zawsze podkreślam swoim pacjentom, jak ważną częścią naszego życia powinna być aktywność fizyczna.

Jestem pasjonatką zdrowego stylu życia począwszy od żywienia poprzez sport. Moją wielką miłością są góry i wspinaczka. Na co dzień kieruję się maksymą, iż nie ma sukcesu bez odpowiednio obranego celu i motywacji! Dlatego we współpracy z pacjentem kładę nacisk na motywację oraz edukację pacjenta.